ONDERHOUD VAN WTW SYSTEMEN: HOE VAAK MOET JE HET DOEN?

Onderhoud Van Wtw Systemen: Hoe Vaak Moet Je Het Doen?

Onderhoud Van Wtw Systemen: Hoe Vaak Moet Je Het Doen?

Blog Article

Onderhoud Wtw Systeem: De Basisprincipes Van Veiligheid


Deze filters dragen niet alleen bij aan de levensduur van je WTW-unit door vuil tegen te houden, maar zorgen ook voor een gezonder binnenklimaat door schadelijke deeltjes te verwijderen..


In de hedendaagse woning wordt (warmteterugwinning) vooral gebruikt met het oog op . Ventilatie met warmteterugwinning is een energiezuinige manier op te ventileren. Door gebruik te maken van de zogenaamde warmtewisselaar wordt toegevoerde koude buitenlucht (natuurlijk strikt gescheiden) voorverwarmt door de afgevoerde binnenlucht; dit proces noemen we warmteterugwinning. Tegenwoordig brengen we steeds meer tijd door in onze woningen of op kantoor.


Met een WTW systeem wordt uw huis continue voorzien van frisse lucht en wordt vervuilde, gebruikte lucht afgevoerd. Het binnen krijgen van voldoende frisse lucht is van groot belang voor uw . Het is daarom echt geen overbodige luxe om uw WTW met enige regelmaat te laten onderhouden en schoonmaken.


Door de WTW unit consequent te laten onderhouden, zorgt u ervoor dat er altijd een gezonde lucht is in uw huis. Een vervuild systeem zorgt er namelijk voor dat vervuilde en vochtige lucht niet goed wordt afgevoerd. Laat het dus periodiek reinigen, want het bevordert de luchtzuivering in uw huis.


Onderhoud Van Wtw Installaties: Tips & Tricks


Net als bij zoveel installaties, is onderhoud voor een wtw unit ook van groot belang. Met het juiste onderhoud kunt u ervoor zorgen dat uw wtw unit veel langer meegaat dan u misschien gedacht had. Zo haalt u meer rendement uit uw investering en hoeft u bovendien minder vaak op zoek naar een vervangende wtw unit.


Voor het onderhoud van uw wtw unit hoeft u maar één telefoonnummer te onthouden: 088 134 34 55. Dit is het telefoonnummer van AQ Group, dé specialisten in alles wat met klimaat-, lucht- en waterbeheersing te maken heeft. Onze professionals vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor onderhoud van uw unit en kunnen zelfs direct een afspraak inplannen.


Toch adviseren wij u om voor de daadwerkelijke reiniging een specialist in te schakelen. Het is namelijk belangrijk dat u met het reinigen geen enkel onderdeel overslaat en de unit niet per ongeluk beschadigt. Uw systeem zelf reinigen kunt u dus beter niet doen: het is specialistenwerk. Wat u wel kunt doen is de filters van het systeem regelmatig vervangen.


Wtw Systeem: Een Handleiding Voor Onderhoud


Zo beschikken wij onder meer over het ISO-14001 certificaat, het VCA**-certificaat en zijn we ook Ohsas 18001 en BRL 6010 gecertificeerd. Daarnaast beschikken we nog over producten die BRL K14010-1 gecertificeerd zijn. Al ons personeel is in het bezit van het VVA-1 en/of VVA-2-certificaat. U kunt er dus op rekenen dat zij al uw materiaal op de juiste manier reinigen.


Om u een zo duidelijk mogelijk overzicht te geven van die kosten, kunt u bij ons altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Dit kan door de gegevens van uw installatie naar ons toe te mailen via of middels ons contactformulier. U kunt ook eerst telefonisch contact met ons opnemen, zodat we u de benodigde vragen kunnen stellen.


Hierin leveren we echter niet in op kwaliteit; bij ons kunt u rekenen op een aantrekkelijke combinatie van kwaliteit en kosten. Efficiency hebben wij hoog in het vaandel. Wilt u het onderhoud van uw WTW unit ook uitbesteden aan AQ Group? Dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden.


Wtw Systeem: Onderhoudsbehoeften Explained


Dit doen we op vakkundige wijze, zodat uw unit nog lang mee kan gaan. De snelste manier om een afspraak te maken met AQ Group is door telefonisch contact op te nemen met onze meer info vestiging in Utrecht. Dit kan via telefoonnummer 088 – 123 34 55. Wij zijn daarnaast per e-mail bereikbaar, via info@aqgroup.nl.


Onderhoud Van Wtw Installaties: ExpertadviesWtw Installatie Onderhoud: Wat Te Doen Bij Problemen

Centrale balansventilatie wordt al sinds 1980 toegepast in nieuwbouwhuizen, maar de echte groei is gekomen vanaf het jaar 2000. Inmiddels heeft zo'n 5% van de Nederlandse huizen balansventilatie. Je herkent het systeem aan de ventielen in de woonkamer en slaapkamers. Verder is er een ventilatie-unit met 2 ventilatoren, die staat meestal in de ruimte waar ook de cv-ketel staat.


Omdat er evenveel lucht wordt aan- en afgevoerd, heet dit balansventilatie. De aanvoer en afvoer van lucht gaat via aparte kanalen. Via ventielen in de woonkamer en slaapkamer wordt ventilatielucht de woning ingeblazen. Afzuigventielen in de badkamer, keuken en het toilet voeren lucht af. Via een regelknop kun je meer of minder lucht verversen.


Wtw Systeem Onderhoud: Wat Elke Eigenaar Moet Weten


De ventilatie werkt alleen goed als de lucht in huis vrij kan stromen. Daarvoor is minimaal 1,5 cm ruimte nodig onder de deuren in huis (tussen de deur en de drempel of vloer), of ventilatieroosters in de tussendeuren of tussenmuren. Ramen en roosters in de ramen kan je het beste dicht houden, dan werkt de balansventilatie het best.


Een warmte terugwinsysteem is een unit waarbij vervuilde lucht wordt via afvoerkanalen wordt afgezogen, gefilterd en de verwarmde schone lucht wordt via toevoerkanalen weer terug geblazen in de ruimtes. Het apparaat heeft een warmtewisselaar die de warmte uit de vuile lucht haalt om de schone lucht te verwarmen. Hierdoor verlies je geen warmte en is het binnenklimaat gezond en behaaglijk.


Bij een onderhoudsbeurt reinigen we de WTW unit grondig en checken we of alles nog goed werkt. Zo kan de WTW unit geen verzamelplaats van stof, bacteriën en schimmels worden. Want als dat gebeurt werkt het averechts. Dan wordt het stof, bacteriën en schimmels juist de woning ingeblazen. Er kunnen dan klachten ontstaan als allergieën astma, hoofdpijn en longaandoeningen.


Ook de luchtkanalen verzamelen vocht, stof en bacteriën. Dat is slecht voor het systeem en voor het klimaat in huis. Wij adviseren om 2 jaarlijks de gehele WTW installatie en kanalen in onderhoud te doen. De unit filtert de lucht op fijnstof voordat het schoon in de ruimte wordt teruggeblazen.


Wtw Installatie Onderhoud: Kosten En Voordelen


Deze filters dienen vervangen te worden als het systeem dat aangeeft, dit is ongeveer om de 6 maanden. Deze filters zijn makkelijk zelf te vervangen. Wij nemen de filters en ventielen ook mee tijdens de onderhoudsbeurt. Graag geven wij u passend advies. Wilt u het systeem laten reinigen en/of vervangen of heeft u nog andere vragen neem dan contact met ons op.


De wtw installatie bestaat uit wtw unit, luchtroosters, toe- en af-voerkanalen . Er wordt begonnen met het demonteren en reinigen van het inwendige van de unit. Daarna worden de ventielen verwijderd en gereinigd. Daarna worden de kanalen gereinigd. Bij het reinigen van de kanalen maken we gebruik van een veeg haspel met een roterende borstel, en zetten de kanalen onder druk door middel van een afzuigsysteem.


Op deze manier zijn de kanalen weer volledig schoon. De unit wordt voorzien van nieuwe schone filters. Na het onderhoud wordt de luchtcapaciteit gecontroleerd d.m.v. speciale meetapparatuur. We geven hierna graag advies over hoe u de ventilatie het beste kan gebruiken. Na de algehele reiniging en controle van het ventilatiesysteem bent u verzekerd van een goed en gezond binnenklimaat.


Wtw Installatie Onderhoud: Het Juiste Team Kiezen


Bedankt allemaal tot zover. Zoals beloofd hierbij een paar foto's van de WTW zoals hij boven hangt. Bij ons zijn alleen in de woonkamer, toiletten, badkamer en in het stookhok (waar de WTW hangt) afzuigpunten aanwezig, wel zijn in alle kamers aanvoerpunten aanwezig. Echt fraai is het allemaal niet aangesloten....

Report this page